Ολοκληρώνεται η Ανακατασκευή της Πλατείας του Βίκου

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο για το χωριό μας και τους επισκέπτες του. Η κεντρική πλατεία του Βίκου ανακατασκευάστηκε ριζικά με σεβασμό στο παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού και με μικρές αλλαγές στο αρχικό της σχέδιο. Το πλακόστρωτο αντικαταστάθηκε ολοκληρωτικά με νέο και ανθεκτικότερο ενώ μια επέκταση δυτικά δημιούργησε ένα εξαιρετικό μπαλκόνι με θέα το «Καστράκι» και τα βουνά της Κόνιτσας – ιδανικό σημείο για αν απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα… Σήμα κατατεθέν συνεχίζουν βέβαια να είναι τα τρία πλατάνια που την σκέπουν, με το μεγαλύτερο να δίνει την εντύπωση οτι δεσπόζει πάνω απ’ όλο το χωριό.

Η πλατεία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Τρύφωνα και είναι μια από τις μεγαλύτερες στο Ζαγόρι. Παραδοσιακά αποτελούσε τον τόπο συνάντησης των χωριανών αλλά και τον χώρο για όλων των ειδών τις κοινωνικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινότητας: Γάμοι, βαπτίσεις αλλά κυρίως το ετήσιο πανηγύρι προς τιμήν της Παναγίας της Χαράδρας είχαν ως σημείο αναφοράς την κεντρική πλατεία. Όπως σε όλα τα χωριά του Ζαγορίου έτσι κι εδώ η πλατεία υπήρξε ο κατεξοχήν δημόσιος χώρος.

Λόγω της τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων και της έλλειψης εναλλακτικής λύσης κύρια χρήση της δυστυχώς έγινε η στάθμευση των αυτοκινήτων των επισκεπτών… Μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού άμεση προτεραιότητα για το χωριό μας παραμένει η εύρεση κατάλληλου χώρου που θα επιτρέψει την «κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση» της καρδιάς του χωριού – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Website Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑